Regnskovens mysterier

Der er mange ting, som vi vesterlændinge ikke oplever med regnskoven. For os er det noget, som er langt væk, eller som vi perifert kommer i kontakt med på en ferie, hvis der er råd til at rejse så langt væk.

Men regnskoven er et sted med mange mysterier og mange legender, som vi alle kender, hvis vi leder lidt i hukommelsen.

Desværre er regnskoven udsat for et massivt pres i disse år, og der bliver skovet mange kvadratkilometer hver dag til landbrug, og træet bliver skovet for at blive til møbler og andre brugsgenstande i vesten.

Regnskoven er dog også grobund for mange dyre- og plantearter, som du ikke finder andre steder, og der er brug for, at vi alle støtter op om at sikre, at der også er en regnskov til de kommende generationer.

Der er heldigvis organisationer, som gør, hvad de kan, for at redde din og min regnskov, og for et par år siden faldt vi over netop en sådan organisation, som gør en kæmpe forskel. De kæmper mod strømmen hver dag og har taget initiativer – som at sælge dig en del af regnskoven, som så bliver fredet – de holder foredrag og fortæller levende om den diversitet, der er at finde i regnskoven, og forklarer, hvor vigtigt det er at beholde den som det unikke økosystem, den er.

De har en stor webshop, hvor de sælger produkter, som alle relaterer til regnskov, og de står altid klar ved telefonerne eller på mail til at besvare alle dine spørgsmål om regnskoven og om de mange dyr og planter, som er så unikke. De fortæller vidende om det, de gør, for at bevare regnskoven. Det er en inspirerende fortælling og dygtige folk.

Vi anbefaler alle, som gerne vil vide mere eller gøre en indsats for at redde regnskov i hele verden, at kontakte denne organisation, for de vil det, som de prædiker, og de praktiserer det også.